Skip to main content

Sleutelboeken voor nieuwe studierichtingen

Welk Sleutelboek voor welke studierichting in de modernisering van de derde graad secundair onderwijs?

In de vernieuwing van het secundair onderwijs in Vlaanderen zijn er drie IT-studierichtingen waarvoor de Sleutelboeken uitermate geschikt zijn:

  • Voor de studierichting Datacommunicatie- en Netwerkinstallaties (arbeidsmarktfinaliteit) werd het Sleutelboek Netwerktechniek geschreven. Voor meer informatie over het gebruik van dit boek in deze studierichting klik je hier.
  • In de studierichting Applicatie- en Databeheer (dubbele finaliteit) kan je de Sleutelboeken Computerhardware 3.0 en  Computernetwerken 3.0 inzetten. Voor meer informatie over het gebruik van deze boeken in deze studierichting klik je hier.
  • In de studierichting Informatica- en Communicatiewetenschappen (doorstroomfinaliteit) gebruik je eveneens de Sleutelboeken Computerhardware 3.0 en  Computernetwerken 3.0 inzetten. Voor meer informatie over het gebruik van deze boeken in deze studierichting klik je hier.

 

Uiteraard kunnen de drie Sleutelboeken ruimer ingezet worden, zoals in sommige studierichtingen in het hoger of het volwassenenonderwijs, en uiteraard ook in HAVO- en VMBO-opleidingen in Nederland.